Gabčik

Pijete čaje ? A když to není sypaný čaj – tak by to mohl být čaj, který je skryt

v papírovém barevném přebalu, který Vám napovídá, jakou přichuť čaj asi bude mít, je to tak ?

No a teď si představte, že ten barevný kousek papírku nezahodíte do koše, že se s ním ještě někdo sbírá. Rozkřikne se mezi lidmi, ba i po firmách, že jistá paní Gabriela Beranová, která si říká Gabčik, z těch přebalů od čajů po večerech, o víkendech nebo když má náladu nebo ji něco inspiruje skládá a lepí mandaly.

Cože ? A jak to dělá ?

No, inu rozstříhá si tak 150-200 přebalů a barevně poskládá od středu ke kraji řadu po řadě, kousek po kousku k sobě mandalu. Už jich vytvořila přes 60 a dalo by se říct, že ač pokaždé dělá z podobných přebalů skoro stejných značek – vykouzlí pokaždé jinou mandalu. Neumí udělat dvě stejné. V tom je jedinečnost originálu, které jsou určeny k prodeji.  Mandala v rámu za 1350 Kč 50x50cm.

Gabču to skládání natolik baví, že pořádá výstavy, kurzy skládání a jde ještě dál, má i vlastní metráž s mandalovými motivy a společně s šikovnou švadlenou vyrábí originální textilní výrobky. Jsi-li zvědavý/-á – podívej se na její webovky www.gabcik.cz

Líbí-li se Vám mandaly – vydává samonákladem již 5. ročník Kalendáře.

Gabriela Gabčik Beranová

  • žije na Kladně 16 let, původně je z Prahy, Podolí

  • tvoří – recykluje nejen čajové přebaly – věnuje se i skládání mozaiky

    z odložených a nepotřebných obkladaček. Zajímavostí je, že neskládá jen tak nějaké obrázky, ale zvelebuje veřejný prostor. Skládá totiž mozaiky na zdech v ulicích, kde chodí lidé. Její mozaiky tak můžete vidět v Kladně

    v Podprůhonu, ve dvoře Kladenského Kina Sokol a chystá i další projekty.

  • Ke skládání z čajových přebalů přišla od své švagrové, která žije

    v Nizozemí. Technika se jmenuje Tea Bag Folding. Skládá se obvykle

    z papírových přebalů. Šustivé nebo z jiného materiálu jsou nevhodné.

Chcete se na něco zeptat ?  kontakt mail mandaly@gabcik.cz

Bude ráda, když vás bude inspirovat – že ne vše se musí vyhodit 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *